Artist Retreat Weekend

Umetnost je sposobnost učinkovitega ravnanja z lastnimi čustvi in mislimi na način, da le ti ne povzročajo ovir in zastojev pri umetniškem ustvarjanju. Za umetnika je ključen kontinuiran proces odkrivanja nepoznanih plati sebe, razvoj lastnih potencialov in sposobnost skozi avtentičen nastop generirati osebno in intimno doživetje s pomočjo dejavnosti, s katero se ukvarja (glasba, ročno delo, pisanje, ples), pri tem pa na publiko prenesti svoje vrednote.

Umetnost je ustvarjanje iz ljubezni do samega ustvarjanja ne pa zaradi končnega izdelka, katerega priljubljenost je odvisna od številk.

Je povzemanje človekovega notranjega, duhovnega in čustvenega sveta ter izbira na kakšen način bo ta svet prenesel publiki, kar je veliko težje, kot posnemanje že obstoječega (komercialnega). Kar je seveda iskrenejše, saj umetnik svojo umetnost izvaja brez kompromisov na račun samega sebe. Umetnik je človek, ki nikoli ne ugaja drugim in ne skrbi, da bi publika bila zadovoljna ampak stremi k temu, da bi publika bila srečna. Nanjo poskuša vedno znova pritisniti, da si začne postavljati vprašanja, da je spodbujena k razmisleku. Ni pomembno ali doma ali med predstavo, nastopom. Pomembno je, da publika zraste z nastopom umetnika saj je umetnik oseba, ki želi svojo publiko izobraževati.

Najti želi povezavo med tem kar je vseč njemu in na kar se njegova množica odziva. Umetnost ni izdelava končnega izdelka ampak strast do spoznavanja vsega, kar je na poti do končnega izdelka. Zato je vsak človek lahko umetnik, tudi če se tega ne zaveda. To je čar umetnosti. Umetnik svet doživlja z vsemi čutili vendar je na poseben način povezan s svojim čustvenim središčem. Je empatičen, sočuten, brez dlake na jeziku in samoozaveščen. Na svojo "publiko" lahko učinkovito vpliva le tedaj, kadar je v stiku s svojimi pravimi čustvi, se dovolj dobro pozna in se je sposoben samouravnavati na način, ki mu pri umetniškem ustvarjanju ne škoduje.

OBDOBJA SPREMEMB

V življenju vsakega človeka/umetnika pride do obdobij v katerem je sprememba nujna in v katerih se dogaja duhovna in osebnostna rast. Takrat je veliko soočanja z lastnimi čustvi (predvsem neprijetnimi čustvenimi stanji), dogaja se postavljanja novih prioritet, prihaja do brezkompromisnih odločitev, ki bodo vplivale na preostanek življenja, pokažejo se nove priložnosti in izkušnje hkrati pa so to tudi obdobja frustracije saj je viden napredek majhen prav tako pa koraki do želene spremembe.

V tem obdobju se dogaja osebnostna rast, samozavedanje, samoozaveščanje, samoizpraševanja, praznina, iskanje novih odgovorov, motivov, inspiracije. Taka obdobja lahko trajajo leta, posebej močno izrazita so v kriznih obdobjih, kjer se umetniki soočajo z lastno (ali tujo) nesrečo (bolezni, smrt, izguba, krivda, podzavestne ovire,katerih ne more sam odpraviti, ločitev, sprememba življenjskih okoliščin). Posledice se kažejo kot blokada pri umetniškem ustvarjanju, iskanje novega, zapiranja v sebe, izrazitejša obdobja žalosti, depresije, zdolgočasenosti, naveličanosti, brezvoljnosti, dvomov v sebe, pojavljajo se stari demoni v glavi, nešteto neodgovorjenih vprašanj kakor tudi intenzivna čustvena stanja, med katerimi so nepredelani vtisi, ki so odgovorni za umetnikovo naravnanost (njegov pogled na svet, na sebe, na druge) velikokrat v taki meri, da se sam stežka premakne naprej.

Za lažje premagovanje teh obdobij in hitrejši napredek je na voljo tudi Trening čustvene inteligence

Vsak umetnik ustvarja v sebi vizijo, duhovno sliko, kam gre saj le tako lahko sproti preverja ali se nahaja na pravi poti in ali doseženi cilji izpolnjujejo njegove sanje, želje, vrednote. Vsak umetnik je sanjač vendar so sanje koristne le, če jih zna uresničevati. Da bi vedel KAKO pa je potrebna temeljita sprememba načina razmišljanja. Da bi se lažje osredotočil nase je potrebno odklopiti iz vsakdanjega vrveža tako, da se odpravite v neznano, pustite vse poznano za sabo.

Od stresa do bolezni ni dolga pot. Vse sodobne bolezni in podobne tegobe so le posledice občutenja razdalje med točko, kjer se kot umetnik nahajate in točko, kjer želite biti v prihodnosti. Da bi to razdaljo učinkoviteje premagovali in se lažje soočali s svojimi strahovi, ki onemogočajo premik naprej, je potreben preboj skozi kritičen del uma, ki vedno zavrača nove načine in spremembe. Tam tiči ego, ki se oklepa starega in straha pred novim. Ko na podzavestni ravni pride do samospoznanja se sprosti energija, potenciali in strah izgine.

Vsak umetnik naj bi našel čas samo zase saj v vsakodnevni naglici in hitenju po opravkih ni časa se ukvarjati s sabo. Menjava vsakdanjega okolja, iskanje notranjega miru in harmonije, skladnosti med tem kar dejansko umetnik je in kar počne, je nujno potrebna, da lahko od daleč, manj čustveno obremenjeno, pogleda vase. Kaj je dosegel, ali ga to (še vedno) izpolnjuje in ali so na tej poti še morda nove priložnosti,ki jih je spregledal. Vse to z namenom, da bi pri ustvarjanju voljneje in navdihujoče črpal motivacijo iz točke obilja, ne iz pomanjkanja in bil kreativnejši.Tako v svoji umetnosti in hkrati v življenju saj je oboje neločljivo povezano.

Program "Artist retreat weekend"

KJE: V osrčju Prlekije, ob reki Muri, čudovitem kraju obdarjenem z naravo, travniki, gozdovi, mirnim sproščujočim okoljem in veliko možnosti ustvarjanja se boste spočili in hkrati pridobili nova, praktična in vseživljenjsko uporabne izkušnje, ki vam bodo pomagalae na vaši poti do uspeha in sreče.

PONUDBA

Zaradi kakovosti ponudbe/izvedbe se lahko programa udeležita maks. 2 osebi

Vaša mentorja sta izkušena mačka z več kot 20 let strokovnih in življenjskih izkušenj:

Vsebina delavnic v sklopu programa

Cilj: Posameznike izobraziti, postaviti temelje za izvajanje poklica ali hobija DJa ter pidobitev osnov produciranja

DJanje - POKLIC, HOBBY

 1. Zgodovina in žanrska struktura
 2. Predstavitev
 3. Spoznavanje, priklop in nastavitev opreme (gramofon, cd, mixer)
 4. Teorija in praktični del vrtenja, Praktične vaje (gramofon, playerji),
 5. Snemanje promo mixa,
 6. Iskanje založnika (začetniške napake, marketing, pogodbe, avtorske pravice)

PRODUKCIJA

 1. Zgodovina produciranja (Začetki, Multitracking je prispel in dozorel, revolucija domačih studijev, midi revolucija, digitalna revolucija)
 2. kaj je zvok? (Trije glavni elementi zvoka, vpliv "glasnosti", "vsebine", "okolja", pot signala zvoka, tri pravila snemanja ('čisti' zvok, izoliraj zvok -Ekvilajzing, dinamika)
 3. Snemanje (mikrofoni, postavitev mikrofona, VELIKE težave, distorzija, nezaželjen "hrup", snemanje / preklapanje, Punch In /Punch Out, večtračno snemanje /združevanje posnetkov, izvozi posnetek za nadaljnjo uporabo, urejanje/edit)
 4. Efekti (osnove studijske mešalke, dinamični efekti/kompresorji, limiterji, delay, reverb, modulacijski efekti/ekvilajzerji / filterji /de-eserji, autotune (pitch shift-ing)
 5. Končni mix (stili mixanja, kdo je zvezda mixa?, kaj lahko storimo, shema mixanja, "zlitje" kanalov, EQ in popravki, efekti, proces mixanja stez (trackov), pomembnost monitorjev, mastering (postprodukcija), kaj je mastering, izvoz/export)

OSEBNA RAST, ČUSTVENA INTELIGENCA, UPRAVLJANJE Z NEPRODUKTIVNIMI OBDOBJI

VSEBINA:Ocena psihičnega blagostanja - Premium Paket

Vsak program je individualno krojen na potrebe želje udeležencev

Izdelava spletnih strani