Kaj je coaching?

Coaching je po definiciji Mednarodne federacije coachev

interaktivni proces, v katerem coach z uporabo posebnih tehnik sproži miselne procese, ki pomagajo posameznikom k hitrejšemu in učinkovitejšemu doseganju boljših rezultatov. Je »interaktivni proces svetovanja in spremljanja, ki je usmerjen na osebo«. Glavni cilj coaching procesa je zmanjševati ovire do ciljev in tako zagotoviti kar se da veliko uspešnost stranke.

Coaching je spremljanje na poti stranke in temelji na vzpodbujanju miselnih procesov s katerimi pride stranka do rešitev do katerih bi sicer prišla veliko težje ali pa morda celo ne.

Pogovor je vedno načrtno voden ter naravnan v to, da se najdejo najboljše možne rešitve. Delo coacha je postavljati vprašanja in to taka, ki si jih sami sebi niste še nikoli postavili, odgovori nanje pa so dejansko rešitve za vaš problem.

Ura s coachem je dragocena. Pomaga pri osebnostnem razvoju, rasti in napredku tam, kjer se ljudje lahko tudi leta in leta vrtijo v istem krogu.

Coach je partner, ki dela s stranko in ji pomaga, da v celoti uporabi svoje potenciale in posledično poveča kvaliteto življenja.

V coaching procesu se razjasnijo vrline, veščine in različne možnosti za rešitev določenega primera, ki ga želi stranka rešiti. Tako se med coachingom prebudi "najboljše" v človeku in prepozna pot uspeha.

Kaj je coaching? (angl)

Izdelava spletnih strani