Svetovanje za pare

Svetovanje za pare

Preteklost me je velikokrat tudi na slabih izkušnjah naučila o partnerstvu, deljenju, medsebojnem razumevanju, podpori, kompromisih na svoj račun in zaupanjem, ki je osnova vsakega ljubečega in uspešnega partnerskega odnosa.

Poročena sem 18 let. Z možem gradiva odnos in krepiva ljubezen, pri tem pa ne pozabiva najprej vlagati v sebe, saj samo tako lahko delujeva s polno paro tudi skupaj.

Vsak zase mora biti močan in duhovno izpolnjen, da bi lahko skupaj z življenjskim spremljevalcem lahko bili nepremagljivi. Ne drži namreč rek, da vsak prispeva polovico v odnos - vsak bi naj prispeval 100% saj zveza lahko le tako deluje, raste in se razvija.

Največkrat na svojih delavnicah in coachingih slišim izjave "oddaljila sva se", "ni več isto kot na začetku", "ne čutim več povezanosti", "sem samo še iz navade z njim/njo", "imam otroka z njim zato ostanem", "ne ljubi me več kot prej". Da ljubezen vse premaga je le mit - resnica je, da moramo čas namensko in disciplinirano posvetiti tistemu, kar najbolj cenimo, kar nam je najbolj pomembno in vlagati v pravo ljubezen zato, da bi jo sploh ohranili na taki stopnji, kjer bo nepremalgljiva. Moje strokovne in življenjske izkušnje so me na poti partnerstva vzpodbujale, da sem razvila sposobnost, veščine, metode in pristope za negovanje zveze, podporo in pomoč pri ljubezenskih izzivih, ki omogočajo zdravo in dolgotrajno, navdihujočo partnersko zvezo.

Medsebojni odnosi so esenca našega življenja, puls, zaradi katerega se počutimo živi, ljubljeni, sprejeti in cenjeni.

Človek ni ustvarjen za življenje v samoti. V intimni zvezi pa bo posameznikov uspeh ali neuspeh imel neposreden vpliv na njuno srečo in kvaliteto skupnega življenja. Odtujenost, zdolgočasenost, naveličanost in želja po spremembi, so eden glavnih vzrokov za stresno in nesrečno partnersko življenje.

Do konfliktov pride največkrat iz treh razlogov:

  1. Partnerji delujejo v treh vlogah (starš, ljubimec, prijatelj). Ko v eni od teh vlog ne delujejo s polno kapaciteto oz. jo zanemarjajo ali se preveč osredotočajo v drugo (npr. starš) pride posledično do neenotnosti, zato se pojavlja žalost, jeza, nezadovoljstvo.

  2. Partnerstvo temelji na izpolnjevanju osnovnih potreb (gotovost, negotovost, pomembnost, ljubezen, povezanost, rast, prispevanje). Moški in ženske imamo različne potrebe: medtem ko moški rabijo več raznolikosti in rasti, ženske potrebujejo več povezanosti in gotovosti. Spor med osnovnimi potrebami lahko pripelje do zamaška v razvoju partnerstva.

  3. Vsako partnerstvo temelji na nekem vzoru. V času, ko je vse več ločitev in razhajanj, smo ljudje nenehno bombardirani s tem, česa v partnerstvu naj ne bi počeli. Nihče pa nas ne nauči, kako lahko zveza uspe. Stabilne zveze so najboljša družba in vzor za ohranjanje stabilnosti v lastni zvezi.
Izdelava spletnih strani