Kako poteka coaching?

Coaching je pogovor med coachem in stranko in se osredotoča na stranko, da odkriva odgovore sama zase.

Konec koncev - ljudje se bodo veliko bolj angažirali z rešitvami, do katerih so prišli sami kot pa s tistimi, ki so jim bile vsiljene.

Za trajen uspeh je na začetku pomemben kontinuiran ciklus srečanj. Načeloma traja prvi coaching ("in-take session") cca. 1,5 ure potem pa vsaki drugi teden eno uro. Na začetku in v intenzivnih fazah sprememb vsak teden eno (1) uro. Za trajno podporo želene spremembe je na voljo še dodatno klic na mesec. Coaching vedno poteka v prijetnem, mirnem in varnem vzdušju. Stranka mora imeti možnost, da se pomiri in se počuti udobno. Ker coaching ni tehnika, ne obstaja „optimalna“ struktura pogovora med stranko in coachem, niti "normalni meeting". Rdeča nit se namreč nahaja v vsebini strankinega primera. Coach ima nalogo med celotnim srečanjem držati to rdečo nit na očeh in tako vzpodbujati in razvijati rešitve za stranko.

Kot posebno metoda za delo sposameznikom se uporablja NLP terapija ali intervencija. Je voden proces, v katerem se novi vzorci in načini razmišljanja prenašajo na globinskih notranjih čutnih ravneh in se zato globlje vsidrajo v zavest. V novih situacijah, v katerih so stari načini razmišljanja postavljeni pod vprašaj, se novi načini hitreje prikličejo, rezultat je bolj učinkovit. Tokrat je stranka popolnoma osredotočena na coacha ter proces doživlja na čutni ravni (subjektivni, notranji svet). Po NLP terapiji sledi refleksija. V refleksiji/razpravi, ki je sestavni del vsake NLP terapije, stranka opiše izkušnjo hkrati ob tem pa poteka zamenjava - stare nezavedne neučinkovite načine razmišljanja nadomestijo novi. Na ta način pride do neposrednega prenosa doživetega v miselne strukture in vzorce.

How coaching works (angl.)

Izdelava spletnih strani