Skrivnost uspeha srečnih ljudi

Ni pomembno, kar se nam v življenju dogaja ampak kako se odzovemo

Skrivnost uspeha srečnih ljudi

Skrivnost uspeha srečnih ljudi

Ni pomembno, kar se nam v življenju dogaja ampak kako se odzovemo!

Vsakemu od nas se dogajajo življenjske prelomnice, pojavijo se težki časi, vendar je na nas, kako si jih razlagamo. Naš odnos do okoliščin določa naše življenje, naše počutje, oblikuje naša prepričanja in usmerja naše ravnanje pri uresničevanju ciljev. Življenje 10% tistega, kar se nam zgodi in 90% tistega, kako se na to odzovemo. zato smo za svoje počutje sami odgovorni. Opažam, da mnogi ljudje zaradi lastnih pomanjkljivosti in pomanjkanja znanja o ravnanju s sabo (s svojimi čustvi) še vedno krivijo okoliščine in kot rezultat sprejmejo "resničnost" svojega položaja. Za njih je dogodek enakovreden rezultatu, drugi pa v njih vidijo priložnost za rast. Zavedajo se, da je odziv na dogodek pomembnejši od dogodka samega. Imamo izbiro kakšno življenje želimo živeti in s tem sprejmemo tudi vse, kar tako življenje prinaša dobrega in slabega. Ne poti do lastne veličine in sreče nas omejuje le naš odnos do okoliščin.

Sami smo odgovorni!

Vsi se soočamo s težkimi časi, nevarnostmi, izgubami, notranjimi nemiri in vsakdo je lahko poraženec, ko se življenje ne odvija po načrtu. Čeprav ne bomo vedno uspeli preprečiti najhujšega imamo vedno znova priložnost, da sami izberemo kakšen odnos bomo imeli v časih, ko smo na preizkušnji. Slabe stvari se dogajajo. Lahko se odločimo sedeti v kotu in se pritoževati, obstati v večni žalosti zaradi teže izgube ali neprijetnosti,ki jo prinaša situacija ali premagati notranje ovire, zrasti iz bolečine in biti hvaležni za najdragocenejše darilo,ki ga imamo: življenje. Ostalo so le majhni kamni na poti do našega cilja.

Vso naše znanje izhaja iz vsega, kar počnemo in kar se nam zgodi. Tekom časa se naučimo dragocenih lekcij,ki temeljijo na izkušnjah in odzivu. Ta razkrije našo pravo osebnost. Ko se je zavedamo postane vsaka težava edinstvena priložnost, da iz nje zrastemo. S spreminjanjem sebe spremenimo odnos do okoliščin in s tem tudi izkušnjo. Dlje časa živim (sem mlada po duši, starejša po letih) bolj se zavedam pomembnosti odnosa do okoliščin. Zame je pomebnejši od besed in preteklosti, izobrazbe, denarja, okoliščin, neuspeha, uspeha, tega kaj drugi mislijo, govorijo ali delajo. Izjemna stvar življenja je, da imamo v vsakem trenutku moč se na novo naravnati posebej težke situacije pa nas le opominjajo, da si moramo vzeti čas zas ein razčistiti s sabo.

Vsak dan smo izpostavljeni dogodkom, na katere se odzivamo z jezo in razočaranjem. Ti dve čustvi nam zameglita odziv in pod vprašaj postavita našo presojo. Namesto nas nadzor nad našim ravnanjem prevzamejo čustva zato se prehitro zaletimo z odločitvami katere kasneje obžalujemo. Kjer je jeza je strah. Kjer je strah ni volje, energije, razcveta, razvoja, osebnostne rasti, napredka. Zato se moramo v trenutkih, ko nastopijo razočaranje, izčrpanost, tesnoba, pretirana skrb, vsakič namerno, voljno in zavestno opomniti, zakaj je tako ravnanje do sebe škodljivo. Nezadovoljstvo s seboj prinaša nezadovoljstvo z vsem drugim, nenazadnje tudi z zdravjem enako tdui z drugimi - ne samo v partnerstvu, tudi v službi in družbi.

Make it or break it!

Preteklosti in neizogibnega ne moremo spremeniti in tudi tega ne, da ljudje želijo ravnati na določen način. Še posebej kadar gre za naše najbližje in prijatelje. Veliko stvari tudi ne moremo nadzorovati vendar imamo vse, kar lahko usmerjamo, upravljamo in kar rabimo, da se stvari v življenju zgodijo ali spremenijo, že v sebi. To so naša čustva,misli in vrednote. Edini nadzor, ki ga imamo nad okoliščinami (dogodki, ljudmi) je način, kako se na njih odzovemo. Šele, ko se naučimo prisluhniti čustvom, dojamemo, koliko lažje zaradi tega postane naše življenje. Prepričana sem, da je življenje 10%, kar se mi zgodi in 90%, kako se odzovem in tako je tudi v vašem življenju. Vsi smo zase odgovorni za odnos do okoliščin zato se je potrebno nenehno prilagajati in spreminjati saj z istim načinom razmišljanja ustvarjamo isti odnos, isti odziv in dobimo iste rezultate.

Tiste "Prave stvari" se v življenju nikoli ne spremenijo. Še vedno je treba biti odkrit do sebe, se truditi narediti najboljše iz tega kar imamo, se znati zadovoljiti s preprostimi užitki, biti pogumni takrat, kadar v življenju ne gre kot željeno, prisluhniti svojim čustvom ter pritiske sproti reševati, drugače pride do preobremenitev in čustvenih stisk, ki vodijo tudi v bolezni in večje težave na vseh ostalih področjih življenja.

Vsak človek je vsota življenjskih izkušenj. Ne dovolite, da vam okoliščine narekujejo, kako se odzivati, misliti, čutiti. Uporabite lekcije, ki vam jih je prinesla preteklost v svoje dobro in pričnite sprejemati boljše odločitve, da boste v prihodnosti bolj zdravi, srečni in zadovoljni.

OCENA PSIHIČNEGA BLAGOSTANJA

Koliko ste resnično srečni in zadovoljni lahko preverite v vaši osebni "oceni psihičnega blagostanja" (OPB).

Izdelava spletnih strani